O reteta delicioasa si interesanta de placinta cu urzici

Pe piata, au aparut urzicile, cam pipernicite, dar viguroase. Sunt urzici, din cele rasarite prin luna noiembrie-decembrie. Le-a priit zapada, tinandu-le de cald. Si-au mentinut culoarea, de un verde inchis, usor spre roscat, usturand mai abitir decat urzicile care rasar primavara si au o culoare verde crud. Nu conteaza, mie imi plac urzicile astea mai usturatoare, pentru ca le folosesc la placinta si prin fierbere le dispare mare parte din usturime.

Secret al medicinei populare ! Apa in care au fiert urzicile, nu se arunca. Se pastreaza la rece, in frigider si se ia cate un gat, inainte de masa. Contine mai mult fier decat orice pastila, pe care ti-o da nenea doctorul, impotriva anemiei. :P Cand apa de la urzici incepe sa se acreasca, nu ezitati sa o aruncati, nu mai are nicio eficienta si nici gust prea bun. :(

Urzicile se curata de iarba, de radacinile mari si pline de nisip. De la urzicile de iarna, se pastreaza numai varfurile, care pisca tare la maini.

Urzicile cumparate din piata se spala in cateva ape reci si se lasa la scurs, intr-o sita.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

A nu se uita ! Gospodinele cu pielea mainilor, sensibila, au la indemana manusile de bucatarie, din cauciuc, pe care le gasesti de vanzare, in orice market.

Urzicile spalate in mai multe ape, se oparesc in apa fiarta, cu sare. Se lasa la fiert, 10-15 minute, la foc domol si se pun la scurs intr-o sita, colectandu-se lichidul doctorie.

Urzicile fierte se taie marunt, cu un cutit bine ascutit.

Pentru umplutura placintei, se amesteca branza dulce, de vaca, branza de oaie, sarata si rasa, pe razatoarea cu ochiuri mari, oua proaspete, de gaina, smantana.

Se amesteca bine, branzeturile si ouale, cu urzicile maruntite. Se pune sare grunjoasa si piper boabe, proaspat macinate, dupa gust.

Se pregateste un aluat, din faina alba 3 nule, margarina Unirea, apa, sare, otet si ulei de floarea soarelui. Aluatul se prepara ca la reteta de placinta cu spanac, scrisa de mine, cu ceva vreme in urma.

Mult mai simplu ! In market se gaseste aluat pentru placinta, congelat. Desi nu sunt adeptul cumpararii aluatului din market, am gasit de cateva ori niste aluat bun, care sufera insa la aspect, nu se umfla si nu se rumeneste ca cel pregatit in casa, dar se obtine, totusi, o placinta delicioasa. Trebuie cumparat numai aluat proaspat, congelat, de maximum 2-3 zile, chiar daca are garantie cateva luni.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri