Reteta asta este tot o "restanta", dateaza din Postul Craciunului, din una din zilele cu Dezlegare la peste. Teoretic, reteta e simpla, asta daca treci de prima etapa, si anume curatatul pestelui de solzi

Asa ca, dupa lunga procedura de "desolzire" :) la care au participat toti membrii adulti ai familiei, am infipt cutitul in bietul crap, l-am spintecat fara mila si i-am taiat capul; am scos icrele si restul chestiilor nasoale ce le mai avea; am pus icrele in borcanel cu multa sare si le-am bagat la frigider si m-am intors la crap; l-am spalat, tuns si frezat si l-am depus pe o farfurie, ca sa ma ocup un pic de curatatul si taiatul unei cepe si a unei lamai. Intr-o tava intinsa, am pus feliutele gata taiate.

Peste peste, pe ambele parti, am "aruncat" cam asa: sare, piper, chimen, seminte de mustar, condimente pentru peste (din cele gata preparate), si vreo 3-4 catei de usturoi taiati feliute. La interior, am mai adaugat cateva feliute de lamaie. L-am pus in tava, peste ceapa si lamaie, si am adaugat si niste ardei gras rosu si verde. Am acoperit tava cu folie de aluminiu si apoi am bagat crapul la cuptor, la 175 de grade. Am tinut-o cam o ora, am scos tava sa verific si am mai lasat-o vreo 15 minute fara folie.

Acum, cand scriu, salivez la amintirea bietului crap ... a fost excelent.

Pofta buna!

Pe blogul Oanei Savu puteti descoperi multe alte retete interesante


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri