Placinta ciobaneasca

O delicioasa placinta cu carne tocata si piure

Dificultate: medie

Ingrediente:

  • 1 kg carne de vita tocata
  • 100 g unt
  • 3 morcovi
  • 2 cepe
  • 200 g mazare fiarta
  • 200 ml lapte
  • 2 legaturi de patrunjel
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
  • sos picant

Mod de preparare:

Curatati si tocati ceapa solzisori, dupa care o caliti in unt 3-5 minute. Adaugati morcovii taiati cubulete. Apoi adaugati carnea tocata si potriviti cu sare, piper si cimbru. Inabusiti compozitia timp de 6-8 minute si apoi adaugati mazarea, patrunjelul si laptele. Tineti pe foc pana ce lichidul scade. Puneti compozitia in boluri, acoperiti cu un strat de piure de cartofi si dati la cuptor pentru 15 minute. Puteti decora cu busuioc sau cu sos picant.

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Placinta ciobaneasca.