Sosul tango este aproape o garnitura. Probabil nu ati mai auzit despre el. Este o reteta veche, dintr-o carte de bucate de pe la inceputul secolului XX, din care eu am doar un fascicul cu ceva dulciuri.

Cartea a apartinut unei matusi, dar nu a vrut sa mi-o dea mie pe toata, ci doar o mica parte a ei.

Carnea de friptura se bate cu ciocanul si se frige pe gratarul incins, uns cu putina grasime de porc sau ulei. Cand sunt gata, bucatile de friptura se pun intr-un castron cu un capac pe ele - in felul acesta carnea ramane moale si frageda.

Sosul se pregateste astfel, pentru o portie aveti nevoie de 2-3 linguri de maioneza, zeama de la o lamaie, piper, boia de ardei iute, nucsoara rasa, condimente de friptura de porc, o rosie.

Se amesteca maioneza cu zeama de la o lamaie, se adauga condimentele dupa gust, dar sosul trebuie sa iasa picant in final.

Apoi se opareste o rosie timp de 1-2 minute in apa clocotita, se decojeste si se taie cubulete care se amesteca in sosul picant obtinut.

La urma se decoreaza cu patrunjel verde.

Pofta buna! :)

Mai multe retete pe blogul caietul-cu-retete.blogspot.com puteti descoperi multe alte retete interesante

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mâncarea românilor de 1 Mai, trimisă cu tonele în străinătate. „Clienții și-au comandat cu o săptămână înainte caserolele de mici”

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri