Gratar de porc cu sos tango

Sosul tango este aproape o garnitura. Probabil nu ati mai auzit despre el. Este o reteta veche, dintr-o carte de bucate de pe la inceputul secolului XX, din care eu am doar un fascicul cu ceva dulciuri.

Cartea a apartinut unei matusi, dar nu a vrut sa mi-o dea mie pe toata, ci doar o mica parte a ei.

Carnea de friptura se bate cu ciocanul si se frige pe gratarul incins, uns cu putina grasime de porc sau ulei. Cand sunt gata, bucatile de friptura se pun intr-un castron cu un capac pe ele - in felul acesta carnea ramane moale si frageda.

Sosul se pregateste astfel, pentru o portie aveti nevoie de 2-3 linguri de maioneza, zeama de la o lamaie, piper, boia de ardei iute, nucsoara rasa, condimente de friptura de porc, o rosie. Gratar de porc cu sos tango. Reteta gratar de porc cu sos tango

Se amesteca maioneza cu zeama de la o lamaie, se adauga condimentele dupa gust, dar sosul trebuie sa iasa picant in final.

Apoi se opareste o rosie timp de 1-2 minute in apa clocotita, se decojeste si se taie cubulete care se amesteca in sosul picant obtinut.

La urma se decoreaza cu patrunjel verde.

Pofta buna! :)

Mai multe retete pe blogul caietul-cu-retete.blogspot.com puteti descoperi multe alte retete interesante

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Gratar de porc cu sos tango.


pozaa!!!!!!! (1 comentariu, 373 vizualizari)
ma indoiesc ca e carne de porc asta din poza!!!