Ingrediente:
- 3 vinete medii
- 300 grame rosii
- 300 grame ardei gras galben
- 200 grame ardei gras rosu
- 150 grame ciuperci
- 2 cepe medii
- 5 - 6 catei usturoi
- sare
- piper
- boia dulce
- ghimbir pudra
- ulei masline
Mod de preparare:
Vinetele se taie in jumatate pe lungime, se scobesc de miez lasand un strat de miez de aproximativ 1 cm, se ung cu ulei de masline in interior, ceapa se caleste cu putin ulei intr-o tigaie dupa care se adauga usturoiul taiat feliute, se adauga ardeiul gras taiat julien, ciupercile taiate lamele subtiri, miezul vinetelor se taie cubulete si se adauga la final rosiile taiate cuburi, condimentele si se calesc in tigaie cateva minute (2-3).
Intr-o tava se aseaza vinetele care se vor umple cu acest amestec de legume, peste eu am asezat un strat de branza liptai (o cumpar de la Arad, in Timisoara nu am gasit acest tip de branza).
Totul se da la cuptor (preincalzit la 180 grade) pentru aproximativ 30-40 minute, se verifica si cand sunt gata se servesc calde.
Pofta buna!
Mai multe retete savuroase puteti gasi pe blogul bucataria-lui-vlad.blogspot.com
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie