ghid pentru o viaţă împlinită

Prajitura Lala

Pajitura grozava cu gem si nuci

Timp de preparare: 45 minute

Ingrediente:

  • 400g gem de capsuni/ gutui/ caise
  • o mana de nuci prajite
  • 3 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 lingurita de bicarbonat sau praf de copt
  • 1/2 cana de lapte
  • 1 pachet de unt
  • 2 cani faina
  • coaja de la o lamaie
  • vanilie
  • 1/2 cana de zahar vanilat pentru glazura

Mod de preparare:

1. Se amesteca galbenusurile, cana de zahar, vanilia, bicardonatul si coaja de lamaie. Se mixeaza.

2. Se topeste untul.

3. Se adauga in compozitie untul topit si cele doua cani de faina.

4. Compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt si acoperita cu o foaie de copt, apoi se da la foc potrivit.

5. Se pune deasupra cu un strat generos de gem si nuci prajite apoi sa mai da la cuptor inca 10 minute.

6. Se bate albusul cu jumatate de cana de zahar pudra pana se face o bezea tare, care se aseaza peste prajitura, dupa ce este scoasa din cuptor.

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Prajitura Lala.