Timp de preparare: 20 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- Ingrediente
- 400 g migdale
- 250 g zahar
- 150 g miere de albine
- 1 lingura si jumatate glucoza
- 2 albusuri
- 125 ml apa
- 1 lingurita zahar vanilat
- vafe sau foi de napolitane
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul, se pun migdalele si se lasa 8 minute la 200 de grade.
Cand s-au prajit migdalele, se inchide cuptorul dar pe ele le lasam acolo pt a ramane calde. Pregatim siropul. Se amesteca mierea, zaharul, glucoza, se pune apa, se amesteca si se aduce la fierbere.
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare.
Cand siropul este fiert se toarna peste albusuri si se mixeaza. Mixam 10 minute apoi se adauga vanilie. Adaugam migdalele si amestecam. Foile de napolitane sau de vafe se intind intr-o tava, se rastoarna compozitia peste ele apoi se acopera tot cu napolitane sau vafe. Se lasa sa stea peste noapte.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie