ghid pentru o viaţă împlinită

Tiramisu nobil

O reteta delicioasa de tiramisu cu capsuni

Aceasta reteta interesanta de tiramisu ne-a fost recomandata de Lacrima Andreica

Ingrediente:

  • 300 gr piscoturi Savoiardi Tiramisu nobil. Reteta tiramisu nobil
  • 2 lamai
  • 2 oua
  • 500 ml frisca
  • 400 ml lapte
  • 10 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 10 gr gelatina
  • 200 gr capsuni
  • sirop de ghimber

Cum se face?

1. Amesteca ouale intregi cu zaharul, cu zaharul vaniliat, adauga laptele rece si sucul de lamaie si o lingura de coaja de lamaie razuita fin. Pune totul la fiert si fierbe pana obtii o crema de consistenta unei smantani potrivit de groase. Lasa crema la racit, si cand e aproape rece pune in ea gelatina inmuiata in prealabil in apa rece si topita pe bain-marie.
2. Bate frisca si opreste din ea 100 gr pentru a decora tortul, apoi adauga crema de lamaie putin cate putin pana cand ai incorporat-o pe toata; vei obtine o crema nu foarte consistenta, usor lichida.
3. Insiropeaza piscoturile cu siropul de ghimber si pune un strat cat sa acoperi fundul unei tavi de tort; toarna deasupra jumatate din crema si lasa la frigider 15 minute pana se intareste putin crema; apoi adauga un al doilea strat de piscoturi insiropate si pune deasupra restul de crema. Lasa totul in frigider pentru cel putin 2 ore, apoi decoreaza dupa placere.

Secret:

Citeste si:

Daca nu ai sirop de ghimber il poti face acasa astfel: 50 gr ghimbir proaspat, razuit fin, 7 linguri de zahar, 100 ml apa, 5-6 seminte de cardamon (daca iti place un gust mai exotic). Pune totul la fiert pana cand vezi ca se formeaza deasupra mici bule. Daca siropul a iesit prea consistent pentru a inmuia piscoturile adauga putina apa, sau putin rom alb.

Pofta buna!

Alte retete gustoase puteti regasi pe blogul klausburger.blogspot.com

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Tiramisu nobil.


Discutii despre Tiramisu nobil

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Garbo incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.

wow ! (1 comentariu, 341 vizualizari)
deja-mi ploua pe taste ... excelenta reteta si-am trecut-o la favo .
tiramisu nobil (1 comentariu, 310 vizualizari)