ghid pentru o viaţă împlinită

Briose cu portocale

Un desert preferat de intreaga familie.

Timp de preparare: 20 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 1 portocala
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • 3 oua
  • 2 lingurite praf de copt
  • 250 g faina

Mod de preparare:
Portocala se rade de coaja. Apoi se stoarce sucul (ar trebui sa rezulte intre 50-70 ml suc). Untul se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga: ouale, sucul si coaja de portocala, faina amestecata cu praful de copt si se amesteca. Ungem formele de briose cu unt. Asezam aluatul in forme, astfel incat sa ocupe 2/3 din forma. Se coc in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, 20 de minute. Se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia.
Pofta buna!

O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Briose cu portocale.