Este o ciorba consistenta, pe care as face-o zi de zi, pana ne-am satura de ea, si eu si familia mea!

Timp de preparare: 48 - min

Dificultate: medie

Ingrediente:

  • coaste afumate
  • ceapa
  • telina radacina
  • patrunjel radacina
  • morcov radacina
  • cartofi
  • buchetele de conopida si broccoli
  • fasole alba din conserva
  • boabe de porumb
  • cascaval
  • verdeturi: telina frunze, leustean, patrunjel frunze
  • condimente: sare, piper, knorr, boia iute, boia dulce, bulion de rosii, bors magic/bors acru facut in casa
  • mamaliga

Mod de preparare:
Principiul e sa fierbeti in ordinea coacerii. Intai fierbeti oasele afumate (in aproximativ 30 de minute sunt gata) spumuiti si apoi condimentati. Cu 15 minute inainte sa fie gata adaugati ceapa taiata marunt si radacinoasele (telina, patrunjel, morcov), date pe razatoarea mica. Dupa 7 minute puneti si cartofii taiati cuburi.

Intre timp strecurati fasolea cu ajutorul unei site si clatiti-o foarte bine sub jetul de apa. Adaugati-o la ciorba cand cartofii sunt inca destul de tari ca sa mai poata sta la fierbere 5 minute.
Acum puteti sa condimentati din nou daca e cazul si sa puneti boia si bulion de rosii. Cand sunt gata toate presarati o lingura de bors magic si verdeturile (leustean, telina, patrunjel) taiate marunt si mai fierbeti un minut.

Timpii de gatire de mai sus sunt aproximativi caci sunt conditionati de cat de mare e flacara pe care fierbeti si cat de mari ati taiat carnea si legumele. Pe parcurs, adaugati mereu apa ca sa nu ramaneti la urma cu prea putina zeama. Daca va plac ciorbele mai “groase”, cu ajutorul unei furculite faceti piure cateva linguri de cartofi si fasole.


O reteta propusa de: DELIA MOCANU (deedeeanna)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri