INGREDIENTE:
Chiftelute:
200 g linte, 1 morvov, 1 ou, patrunjel verde,
2-3 catei de usturoi, sare, piper, 2-3 linguri pesmet
Salata de patrunjel:
1 legatura patrunjel verde, 2-3 catei de usturoi, 1/2 ceapa,
sare, piper, ulei, zeama de lamaie, coaja de lamaie
PREPARARE:
Chiftelute:
Lintea se spala, se lasa la inmuiat in apa rece, pentru 30-40 minute, apoi se fierbe pana se inmoaie. Se scurge bine de apa, se lasa sa se raceasca si se amesteca cu morcov ras, usturoi pisat, ou, sare, piper si pesmet. Din compozitia obtinuta se formeaza chiftelutele care se prajesc in ulei fierbinte sau se pun intr-o tava si se dau la cuptor 30min.
Salata de patrunjel:
Se spala patrunjelul, se taie mai mare, se pune intr-un bol si se amesteca cu usturoi taiat feliute, ceapa taiata pestisori, ulei, zeama de lamaie, sare si piper dupa gust si 1/2 lingurita cu coaja rasa de lamaie.
Este o salata gustoasa ,sanatoasa, cu efect revigorant asupra organismului.
Poate fi servita si langa o omleta sau langa o friptura de porc.
Citeste si alte retete delicioase pe blogul truedelights.wordpress.com
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor