Este o supa delicioasa,prefecta pentru o cina romantica.

Timp de preparare: 55 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 300g sparanghel
  • 40 g.unt,
  • 1ceapa medie
  • 4 dl. supa de legume,(poate fi si din cubulet),
  • 30g.migdale feliate,
  • 2 cesti de lapte
  • 40g. faina,
  • frunze de telina verde,
  • sare,
  • 1/2 lingurita cimbru,
  • piper alb macinat;

Mod de preparare:
1.Se spala sparanghelul, se taie 2 cm.din fiecare bucata(varfurile) si se pun la fiert in apa cu sare. Resturile de sparanghel se toaca marunt si se fierb in supa. Cand sunt bine fierte, se paseaza manual sau cu mixerul(blenderul).

2.Puneti migdalele uscate la prajit, la foc mediu. Cand s-au prajit, lasa-ti-le sa se raceasca si apoi le taiati pe jumatate.
3.Se topeste untul intr-o tigaie si se adauga ceapa. Se adauga treptat faina, amestecand in continuu.Fierbeti timp de doua-trei minute pana se ingroasa, amestecati cu piureul, adaugati sare, piper si lapte. Se serveste fierbinte cu garnitura de sparanghel si migdale feliate.Insotim supa cu un vin alb sec.


O reteta propusa de: Marinela Elena Filip (marispsy)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri