ghid pentru o viaţă împlinită

Tort cu crema de portocale

O reteta delicioasa de tort cu crema de portocale!

Ingrediente:
Blat:

6 oua

6 lg zahar

4 lg faina

3 lg cacao

coaja rasa de portocala

Crema:

600 ml frisca

150 gr zahar pudra

2 portocale

Sirop:

3 portocale

70 ml apa

Mod de preparare:

Batem albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile, coaja de portocala.

Luam o spatula si incorporam cu miscari usoare faina amestecata cu cacaoa.
Se coace la foc domol intr-o tava pt tort tapetata cu hartie pergament.

Dupa ce s-a racit, blatul se taie in trei parti.

Crema:

Pregatim un piure din portocala si zahar si zahar( la blender).

Batem frisca pana se intareste bine, peste care adaugam piureul de portocala si amestecam pana se intareste din nou.

Sirop:

Din cele 3 portocale fara coaja pregatim un piure la blender si diluam cu apa.

Cu acest sirop insiropam fiecare foaie de blat peste care
asezam un strat generos de crema si continuam asa pana cand terminam.
Delicios!!!!

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Tort cu crema de portocale.


reteta (2 comentarii, 466 vizualizari)
imi place,in sfarsit ceva fara gelatina!