ghid pentru o viaţă împlinită

NY Cheese Cake

Uimiti-va musafirii cu o reteta spectaculoasa de cheese cake!

* (pentru forma de 22,5 cm)

Crusta
150g biscuiti graham
2 lg. unt
2 maini nuca macinata
1 mana zahar

Umplutura
4 cutii branza crema hohland (neaparat sa aiba 60% grasime)
1 cutie de mascarpone
1 1/2 cani zahar (eu am pus zahar pudra-160 g)
4 oua1 canita lapte (canita are 100 ml)
1 canita faina
1 plic vanilie bourbon

Decor:
menta
frisca
sos de visine sau de fructe de padure...

1. Se tapeteaza fundul formei de 22,5 cm cu hartie de copt, se unge foarte bine cu unt hartia de copt si marginea formei. (Altfel, prajitura se poate crapa in momentul racirii.)
Se imbraca peretii exteriori ai formei cu folie de aluminiu, in strat dublu pentru a impiedica patrunderea apei din tava, in care va sta in cuptor.

2. Se zdrobesc biscuitii. Se macina nuca. Se topeste untul. Se amesteca ingredientele pentru crusta f bine, se pune compozitia in forma, se niveleaza f bine cu lingura.

3. Se amesteca branza crema cu zaharul praf doar pana devine omogena, se toarna laptele putin cate putin, se adauga ouale, unul cate unul, incorporandu-se usor cu lingura de lemn, se adauga vanilia si faina pana se obtine o crema f omogena. (Nu se exagereaza cu frecatul/ amestecatul deoarece acesta poate fi un motiv de crapare sau de formare de mici gauri de la eventuale bule de aer.)

Citeste si:

4. Se adauga umplutura peste crusta. Se pune forma intr-o tava mai inalta, in care se va pune apa fierbinte pana atinge nivelul de 2-3 cm din marginea exterioara a formei. (Acest lucru se face pentru o coacere uniforma a prajiturii.)

5. Se da la cuptor timp de 70 min., la 170 grade C.

*La final se opreste focul si se lasa in cuptor timp de 5-6 h pana se raceste complet. (Racitul fortat poate fi o alta cauza a crapaturilor aparute pe suprafata prajiturii.)
Desi poate parea ca nu e coapta la finalul celor 70 de min., este indicat sa nu umblati la ea in timpul coptului....La 10 min. dupa ce ati oprit focul, se scoate tava cu apa, se ia un strat de folie de aluminiu si se lasa cele 5-6 h indicate pentru o racire completa.
Uitati pur si simplu de ea;;) (mai putin sa opriti focul:D)!

6. Dupa ce s-a racit complet, se baga la frigider si se tine cel putin 18-24h pana la servire.

Se poate orna dupa preferinta, dar cea mai buna e doar cu menta, pentru a-i aprecia gustul la adevarata valoare;;)...
*Sosul de visine a fost putin mai dulce ca prajitura, de aceea as cauta un alt sos mai dulce-acrisor pentru data viitoare..

Aceasta reteta participa la concursul Garbo de pe Facebook. Click aici pentru a vedea toate retetele participante! Va invitam sa aruncati o privire si sa dati like retetelor care va plac!

Daca vreti sa participati la concurs, gasiti detalii aici: Concurs Facebook: Castiga electrocasnice in valoare de 1000 de lei!

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului NY Cheese Cake.


Discutii despre NY Cheese Cake

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Garbo incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.

despre ny cheese cake (4 comentarii, 441 vizualizari)
foarte bun , dar mascarpone cand se adauga? e aminitita doar branza crema !