ghid pentru o viaţă împlinită

Turnulete de carne si cascaval

Preparatul se serveste acompaniat de un vin rosu din soiul Merlot ,care ofera organismului energie , iar sufletului bucurie.

Timp de preparare: 25 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 4 felii carne de porc,
  • 4 felii carne de vita,
  • 4 felii carne de pui(piept),
  • 12 felii cascaval de oaie,
  • 12 felii de rosii,
  • 1 pahar vin rosu,
  • 1 lingura otet de mere,
  • 1 lingurita cimbru,
  • 1 lingurita boia,
  • 1/2 lingurita piper boabe,
  • 4 foi de dafin,
  • 1/2 lingurita ienibahar,
  • 12 catei de usturoi,
  • 12 fasii subtiri de slanina,
  • sare,
  • piper:

Mod de preparare:
1.Pieptul de pui ,muschiul de porc si carnea de vita se bat cu ciocanul de carne,se condimentaeaza cu sare si piper si se lasa intr-un bait cu vin si mirodenii:cimbru, boia, piper boabe,ienibahar,foi de dafin , sare si o lingurita de otet de mere sa se feagezeasca.Dupa 2-3 ore, carnea se scurge bine si se pune pe un gratar incins ,uns in prealabil cu slanina, untura sau ulei.Pentru a da un gust delicios mancarii, se impaneaza de porc si de vita cu catei de usturoi si felii de slaninuta.
2.Dupa ce s-au fript pe o parte, bucatile de carne se intorc.Deasupra lor se aseaza felii de cascaval.Se pun la fript, tot pe gratar, felii de rosii.Se pot pune si felii de ardei gras sau ceapa.
3.Intr-o forma termorezistenta, se aseaza una peste alta , feliile de carne, garnisite cu cascaval,cu felii de rosii coapte intre ele.Se formeaza 4 turnulete.Se baga la cuptor pentru 10 minute,cat sa se topeasca mai bine cascavalul si aromele carnurilor sa se patrunda unele in altele.
4.Se prepara garnitura:sote de legume (mazare, fasole verde,morcov, ceapa, felii de ardei)
5.Preparatul se serveste acompaniat de un vin rosu din soiul Merlot ,care ofera organismului energie , iar sufletului bucurie.
Pofta buna!

O reteta propusa de: Rodica-Maria Vekas (tracy)

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Turnulete de carne si cascaval.

Retete culinare similare