Nu este sezonul scrumbiei de Dunare, asa ca am fost nevoit sa apelez la rezerva strategica , din congelator. Pestele trebuia pregatit, era congelat de vreo 2-3 luni.

O reteta realizata si prezentata pas cu pas de Gheorghe Popa

Nu este sezonul scrumbiei de Dunare, asa ca am fost nevoit sa apelez la “rezerva strategica “, din congelator. Pestele trebuia pregatit, era congelat de vreo 2-3 luni.

Decongelarea pestelui se face in frigider, la rece, de seara pana dimineata. Decongelarea rapida, cu apa calduta sau la cuptorul cu microunde, moaie pestele si ii altereaza gustul.

Nu este niciun secret ! Pestele proaspat se prepara mai usor, iar gustul este cam altul. Nu este niciun secret, prefer sa pregatesc pestele proaspat. Numai in “situatii de avarie” apelez la congelator. Biban, scrumbie de Dunare si platica mai pun si bine, la congelator, cate un pachetel, ca nu se stie, cand iti doreste sufletelul si nu gasesti, pestele preferat, proaspat.

Pestele se scurge bine de apa si se zvanta cu un prosop de bucatarie. Se unge cu ulei de masline. Se presara sare grunjoasa si piper boabe, proaspat macinate. De gust, se presara si niste cimbru uscat. Se stoarce zeama de lamaie si se lasa la macerat 20 de minute, la rece, in frigider.

Intr-un vas de Jena se pun cartofi rosii, taiati in bucati mai mari, ciuperci feliate, rondele, 2-3 cepe albe, lunguiete, intregi si 3-4 bucati de praz, mai tanar, partea alba. Se pune sare grunjoasa si piper, proaspat macinate, cimbru uscat si ulei de masline. Se amesteca bine toate ingredientele.

Se aseaza scrumbiile deasupra legumelor. Se toarna deasupra, lichidul in care a macerat pestele. Se acopera vasul cu o folie din staniol si se introduce in cuptoul incins, la foc moderat, pentru 30-40 de minute, in functie de cat este de mare scrumbia.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri