ghid pentru o viaţă împlinită

Tort Elegance

Un tort incantator si delicios!

Timp de preparare: 300 - min

Dificultate: ridicata

Ingrediente:

Blat

  • 7 oua
  • 7 lg zahar
  • 5 lg faina
  • 2 lg cacao
  • razatura de lamaie

Crema

  • 4 oua
  • 400 gr zahar
  • 4 lg apa
  • 100 gr cacao
  • 500 gr margarina rama
  • 2 fiole esenta rom

Sirop

  • 300 gr zahar
  • 500 ml apa
  • 1 esenta rom
  • fasii de coaja de lamaie

Glazura

  • 2 ciocolate amarui
  • 1 ciocolata alba
  • 150 ml frisca
  • 50 gr unt

Decor

  • ornamente de ciocolata alba

Mod de preparare:

Citeste si:

Blatul
1. se separa albusurile de galbenusuri
2. albusurile se bat spuma cu 6 lg de zahar iar galbenusurile cu restul
3. se amesteca lejer albusurile cu galbenusurile
4. se cerne faina impreuna cu cacao si se adauga peste compozitia de ou amestecand usor
5. se coace intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt la foc potrivit

Crema
Ouale zaharul si apa se amesteca intr-un ceaunel si se fierb pe baie de apa pana la proba de fir(atunci cand luam compozitie cu doua degete si indepartandu-le se formeaza un fir).
Se adauga cacao si se lasa 10 min sa se mai raceasca,dupa care incepem sa mixam adaugand bucati de margarina pana ce o incorporam pe toata.La final se aromatizeaza cu esenta de rom.
Blatul racit se taie in 3 foi se insiropeaza cu siropul fiert si racit si se adauga straturile de crema astfel formandu-se tortul.Il tinem la frigider cateva ore bune dupa care il glasam cu glazura preparata astfel:
ciocolata frisca si untul se pun intr-un vas pe baie de apa pana ce se topeste foarte bine amastecand mereu.O folosim dupa ce am lasat-o un pic sa se racoreasca.
Am decorat tortul cu aveline de crema si ornamente de ciocolata alba.

O reteta propusa de: carp loredana (lorynov2169)

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Tort Elegance.


Discutii despre Tort Elegance

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Garbo incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.

mishto ! (2 comentarii, 443 vizualizari)
mishto tort, manca-v-as, dar cu glaceamia ce facem breeeeee !