Timp de preparare: circa 30 - min
Dificultate: medie
Ingrediente:
- 700 g limba de porc,
- 3-4 castraveciori acri,
- 3 linguri mustar clasic (sau cu hrean),
- un ou fiert,
- un galbenus crud,
- sare,
- ulei,
- piper boabe,
- foi de dafin,
- un strop de ulei de masline,
- condimente,
- cateva fire de marar sau patrunjel verde
Mod de preparare:
1.Limba bine spalata,se pune la fiert in apa cu sare, cu cateva boabe de piper negru si 2-3 foi de dafin.2.Intre timp fierbem oul tare si din galbenusul fiert si unul crud,cu cca 100 ml ulei si un praf de sare preparam maioneza. Castraveciorii acri se taie cubulete foarte mici, se storc bine de zeama, se taie marunt si albusul, la fel si verdeata. Se amesteca maioneza cu mustarul, cu castraveciorii, cu albusul maruntit, cu verdeata, se subtiaza sosul cu putina supa in care a fiert limba si potrivim de sare.
3.Dam sosul la rece si ne ocupam de limba fiarta care trebuie curatata de pielita de deasupra cat este fierbinte si apoi o taiem fasii sau feliute care se vor praji pe ambele parti in o picatura de ulei de masline,apoi se vor acoperi cu sos din abundenta. La acest preparat delicios se pot servi rondele de cartofi fierti in coaja, curatati, raciti si apoi feliati. Este un preparat delicios care merita incercat!
Pofta buna!
O reteta propusa de: anisoara ursan (anutza67)
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor