ghid pentru o viaţă împlinită

Tort de post

Foarte indragit de mama soacra. Un tort rafinat si delicios in acelasi timp

Timp de preparare: 60 - min

Dificultate: medie

Ingrediente:

Blat:

  • 2 cani faina alba,
  • 1 cana zahar,
  • 1 canita ulei,
  • 1 canita nuca macinata (optional),
  • 2 plicuri praf de copt (2 lingurite),
  • 3-4 linguri cacao,
  • 1 lingurita esenta de portocale,
  • 1 lingura esenta de rom,
  • 1 lingura coaja rasa de portocala,
  • apa minerala,
  • eventual o lingura dulceata de portocale.

Crema:

  • 500ml suc proaspat de portocale,
  • 500ml suc din comert de portocale si fara acid,
  • 2 plicuri praf de budinca de vanilie,
  • 4-5 linguri zahar,
  • 1 lingurita esenta de portocale,
  • coaja rasa de la 2 portocale si de la 1 lamaie,
  • 2 plicuri gelatina (20gr gelatina alba),
  • 500ml frisca lichida
  • portocala pentru ornat.
  • O cutie de compot de ananas bucati

Mod de preparare:
Se amesteca faina, zaharul, praful de copt, cacaua, nuca, coaja de portocala.
Se adauga aromele si apa pana se obtine o smanatana groasa.
Se da la cuptor, aproximativ 35-40 min, foc mijlociu. Se verifica daca s-a copt cu o scobitoare. Se lasa la racit.
Cand s-a racit bine se umezeste lama unui cutit cu apa rece si se taie in 3. (Blatul meu nu a crescut foarte tare si l-am taiat doar pe doua nivele dar a iesit super si asa)
Crema:
Sucul din comert se da in clocot cu coaja de lamiae sic ea de portocala, se acopera si se lasa 5-10 min. Apoi se strecoara. Se amesteca cu sucul proaspat, cu zaharul si praful de budinca si se lasa sad ea in clocot, pana se ingroasa. Se adauga esenta de portocale.
Gelatina se pune la inmuiat in 50ml apa rece pentru 10 min. Apoi se dizolva pe foc mic (nu se fierbe!). Se amesteca foarte , foarte bine in budinca racorita. Cand budinca s-a racit complet se amesteca cu frisca batuta si se da la frigider pentru 20min, amestecandu-se la 5 min.
Se aseaza un blat pe platou si cercul de tort in jurul lui, se insiropeaza cu zeama de compot de ananas, se aseaza pe blatul insiropat bucati de ananas apoi se toarna jumatate din crema, blat,insiropare, ananas, restul de crema si blat. Se lasa totul pana a doua zi la frigider. Se orneaza dupa preferinte cu frisca vegetala, fructe, tort jelee etc

O reteta propusa de: mihaela chircu (garbo134932)

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Tort de post.


precizare (1 comentariu, 312 vizualizari)
cred ca e foarte bun, dar nu se mentioneaza cantitatea de apa minerala