ghid pentru o viaţă împlinită

Tort bavarez cu citrice

Un tort usor si racoros.

Timp de preparare: 40 - min

Dificultate: medie

Ingrediente:

  • 4oua
  • 500ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 500 gr frisca(hulala)
  • 3 pliculete gelatina dr oetker
  • fructe(portocale, pomelo,lamaie)
  • piscoturi
  • esenta vanilie si migdale

Mod de preparare:
retete de torturiSe imbraca toata suprafata vasului in care se va pune tortul cu folie si sa treaca putin de margini .
Citricele se taie felii rotunde si se pune zahar sa lase zeama. Piscoturile se inmoaie in zeama.
Crema 1: 4 albusuri se bat spuma.Dupa ce s-au intarit se amesteca cu frisca batuta.
Crema 2: 4 galbenuse se freaca cu 4 linguri de zahar, 3 linguri de faina si 500 ml lapte. Se fierbe compozitia pe foc mic.

Se amesteca crema 2 rece cu crema 1 si cu 3 plicuri de gelatina dizolvate in apa. Se adauga esenta de vanilie/migdale.

In vasul infoliat si tapetat cu citrice se pune un strat de crema apoi unul de piscoturi inmoiate in sucul lasat de portocale. Apoi alt strat de crema si piscoturi terminand cu unul de crema. Se lasa la frigider cateva ore pentru a se intari. Cand s-a intarit se intoarce pe un platou si este gata de servit.

O reteta propusa de: Laura Ciortea (arualnico)

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Tort bavarez cu citrice.