Este un tort usor si racoros pentru zilele de vara .

Aceasta reteta participa la concursul "Castiga electrocasnice pentru bucataria ta!" Participa si tu! Click aici pentru detalii.

Timp de preparare: 45 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 4 – 5 mere cojite si taiate felii
  • 2 banane taiate rondele
  • 2 kiwi
  • 2 mandarine sau portocale mai mici
  • 100 g unt
  • 1 budica de vanilie
  • 500 g lapte
  • 10 – 12 linguri de zahar
  • 7 – 8 nuci taiate in 4
  • 100 gr stafide aurii
  • 1 conseva cu ananas
  • Cateva fructe rosii dupa plac: visine, zmeura, capsuni

Mod de preparare:

Blatul: 4 oua, 6 linguri de zahar, zahar vanilat, 4 linguri de faina. Se bat albusurile bine pana se intaresc adaugand zaharul treptat , adauga faina tot treptat iar la sfarsit se incorporeaza galbenusurile.

Budinca de vanilie: 400 gr lapte se pune la fiert cu coaja de portocala rasa si 5 linguri de zahar. Separat in 100 gr lapte rece se dizolva budinca din plic si se mai adauga 2 linguri de faina , se amesteca bina sa nu faca cocoloase. Se toarna peste laptele de pe foc si se fierbe pana se leaga amestecand continuu. Se lasa un pic sa se racoreasca si se incorporeaza restul de unt.

Tortengenuβ Klar se prepara astfel : se amesteca 2 linguri de zahar+continutul plicului+1/4 l apa rece. Se pune pe foc si se lasa sa fiarba 1 minut pana face bulbuci. Se toarna apoi cu o lingura peste fructe, incepand de la mijloc spre exterior.

Intr-o cratita cu fundul mai gros ( eventual Zepter ) se presara zahar si se lasa la foc mic pana incepe sa se topeasca. Se aseaza repede in cercuri merele taiate felii ( pregatite dinainte ) si inca un strat deasupra pentru a acoperi golurile. Se presara nucile, stafidele si 50 gr unt taiat bucatele. Se pune capacul la cratita si se lasa pe foc mic 5 – 7 minute. Se aseaza repede cu lingura compozitia blatului peste mere, se pune capacul si se lasa sa se coaca la foc mic 10 minute. Se poate incerca cu o scobitoare daca este blatul copt. Cand e copt, in locul capacului se aseaza farfuria de tort cu fata in jos si se rastoarna cratita invers direct pe farfuria de tort, lasand-o asa pana se prepara budinca de vanilie. Cand se ridica cratita de pe farfurie se vad merele frumos asezate pe blat (nu ramane nimic lipit de fundul cratitei ) si se insiropeaza bine, turnand deasupra sucul de ananas. Se toarna budinca de vanilie calduta si apoi se aseaza fructele frumos deasupra si pe margine dupa imaginatie ( banane, kiwi, portocale, mandarine, ananas, zmeura, capsuni, visine din visinata etc) si se toarna un”tortengenuβ Klar“ (gelatina pentru tort transparenta)

Este un tort usor si racoros pentru zilele de vara .
Pofta buna !



O reteta propusa de: Manuela Pastin (Mena_delly)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri