Timp de preparare mere umplute: 30 - min
Dificultate mere umplute: redusa
Ingrediente mere umplute:
- 12 mere,
- 5dl. lichior de oua,
- 2 pachetele de praf de budinca de vanilie,
- 5dl. frisca,
- 200g.zahar;
Mod de preparare mere umplute:
1.Merele se spala si se impung cu furculita pentru ca coaja sa ramana intacta in timpul coacerii.Se trec apoi prin zahar tos si se coc la 180*C , in cuptor preincazit, 10 minute.Se scot si se lasa sa se receasca.
2.Lichiorul de oua se amesteca cu 3 linguri zahar si cu praful de budinca.Se pune compozitia la fiert,se amesteca bine,se lasa sa dea un clocot , apoi se pune la rece.
3.Se bate frisca si se incorporeaza in crema , cand aceasta este rece.
4.Se taie un capacel fiecarui mar, se scoate cu lingurita casa semintelor si din pulpa marului si se umplu merele cu crema de lichior de oua.Se repun capacelele si merele umplute se servesc ornate cu frunze de lamaita.
O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie