ghid pentru o viaţă împlinită

Calzone d'Italia

O reteta care sigur ne da satisfactie pentru efortul depus..

Timp de preparare: o ora si cateva minute

Dificultate: medie

Ingrediente:

Pasul 1

Pentru aluat

  • 210 g faina
  • 2 linguri faina de porumb
  • 120 ml de apa calduta
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 lingurita drojdie uscata instant
  • 6 g de sare
  • 1 lingura miere

si umplutura:

  • 100 g branza mozzarella rasa
  • 150 g branza ricotta/urda
  • 200 g ciuperci
  • 2 cãþei de usturoi, feliati
  • 60 ml ulei de masline
  • 1 lingura cimbru tocat
  • sare si piper
  • branza rasa parmezan pentru garnitura

Mod de preparare:

Pasul 2
Se adauga apa, drojdie, faina, ulei de masline, sare si miere, in castron si mixam. Se framanta incet, pana cand se agtaa de carlig; acest lucru va dura aproximativ 3-4 minute. Se presara cu un pic de faina si vom scoate coca din bol. Pentru a termina aluatul se framanta de mana, timp de 3-5 minute, pana cand acesta are o consistenta neteda si stralucitoare. Apoi puneti-l intr-un castron uns usor. Se acopera aluatul cu un prosop curat si-l lasam la crescut 30-60 minute (intr-un loc calduros)

Pasul 3: Pregatirea de umplere
Luam o tigaie si-o punem la foc mare...adaugam doua linguri de ulei de masline. Adauga ciupercile si le VOM LASA 2-3 minute... adaugandu-le sare si piper, amestecand din cand in cand pana acestea sunt nitel calite. Mai putem adauga un pic de ulei daca este necesar, in final usturoiu' feliat. Amestecam si vom mai lasa cateva minunte pentru a-si lua toate aromele.... Dupa asta, golim continutul pe o tava(inox) la racit.
Pasul 4: Preincalzim cuptorul
Setam cuptorul la 250° C (sau de cea mai mare marca de gaz).
Folosim o tava de copt cu capul in jos si-o bagam la caldura..
Pasul 5: Rularea aluatului
Inainte de'a atinge aluatu'crescut, o sa ne punem pe maini cu un praf de faina,apoi descoperim bolul in care s-a odihnit coca si-o s-o lovim cu pumnul(usor..nu ca pe ring-ul de box..:)) facem asta s-o eliberam de aer...(pe coca) Pregatim o suprafata curata de lucru cu un pic de faina si vom pune coca/aluatu' pe ea. O sa-l taiem in doua bucatii... (folosind un cutit bine ascutit) apoi rulam fiecare dintre aceste piese in doua mingi... le vom adauga un prosop peste ele si lasam inca 10-15 minute de odihna.

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Calzone d'Italia.


parerea mea ... (1 comentariu, 470 vizualizari)
cam mult service ptr o pizza ...