Am tot auzit de acest desert, dar niciodata n-am mancat... Zilele acestea l-am incercat si-a iesit o NEBUNIE. Este rafinat, interesant si usor de facut. Haideti sa-l incercam impreuna... MERITA!

Timp de preparare: 25 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 90 ml lapte caldut(nu fierbinte)
  • un plic gelatina alba de 10 grame
  • 100 g zahar
  • 500 ml frisca lichida
  • esenta vanilie dupa gust

Mod de preparare:

Punem gelatina la inmuiat in laptele caldut si o lasam pret de 10 minute. La un foc moderat vom pune frisca lichida si zaharul si le vom lasa pana aceste devin caldute bine..
ATENTIE!!!!
NU VOM FERBE FIRSCA!

La final adaugam gelatina care a stat in lapte. Invratim energic pret de 2-3 minute si luam totul de pe foc!

Punem vanilia dupa gust si turnam in cupe-bol-uri umezite cu apa(o sa fie mult mai usor atunci cand scoatem desertu' afara din cupa) iar apoi la frigider pentru cateva ore...
Am decorat desertul(dar asta numai atunci cand este scos din cupe-bol-uri) cu-n sos facut din afine. La cantitatea aceasta am folosit cca 150-200 grame de afine (pecare le-am gasit la Auchan in casolete mici) cu doua linguri rase de zahar. Le-am pus pe foc si le-am lasat cam 10-15 minute. O sa facem in asa fel incat afina sa ramana intreaga pentru un aspect mai artistic :)
La final am stors putina lamaie..
Un adevarat SPECTACOL de gust, culoare si rafinament...

S-aveti pofta!
Arianna.




O reteta propusa de: arianna sabau (arianna_blue)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște

In imagine: Panacotta cu fructe de padure. Copyright: Liliana Rodriguez


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri