Timp de preparare: 30 min
Dificultate: redusa
Ingrediente (pentru 6 persoane):
- 4 dovlecei(cukkini),
- 150g. branza de capra,
- 80g.telemea de oaie,
- 1 mar ,
- 1 lamaie verde,
- 4 fire de patrunjel verde,
- 2 linguri ulei de masline,
- sare,
- piper;
Mod de preparare:
1.Se aleg dovlecei cat mai drepti , lunguieti.Se spala si li se taie capetele,apoi se taie in bastonase de aceasi grosime-2mm. fiecare, in lungime.
2.Se incinge uleiul intr-o tigaie mare.Se calesc dovleceii timp de 5 minute.Se sareaza si se pipereaza,apoi se scot pe o hartie absorbanta.
3.Se curata marul, se taie in doua, i se scoate casa semintelor si se rade pe razatoarea mare.Se stropeste cu suc de lamaie verde(limette)
4.Intr-un bol, se zdrobeste branza de capra cu furculita , sa adauga marul si telemeaua de oaie, de asemenea zdrobita cu furculita.Se sareaza si pipereaza.
5.Se captuseste fundul unui vas mic de Jena, dreptunghiular ,cu dovlecei,urmeaza crema de branza, din nou dovlecei ,crema de branza si se acopera cu dovlecei.
6.Se pune preparatul la frigider pentru 2 ore si se serveste rece si decorat cu fire de patrunjel verde.O bere merge excelent cu acest fel de mancare.
O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor