ghid pentru o viaţă împlinită

Placinta cu carne de miel

Este excelenta pentru sarbatoarea Pastelui!

Timp de preparare: 50 min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 700gr. carne de miel tocata,
  • 500g. foi de placinta,
  • 2 felii de paine,
  • 2 oua,
  • 1 legatura ceapa verde,
  • 1 legatura usturoi verde,
  • 1 lingura ulei,
  • nucsoara, sare,
  • piper,
  • 1 galbenus de ou,
  • 1 legatura marar verde,
  • 1 lingurita condimente pentru carnea de miel;

Mod de preparare:
1.Carnea tocata se amesteca cu ceapa si usturoiul taiate rondele fine,mararul tocat ,feliile de paine inmuiate si stoarse,ouale , nucsoara,sarea, piperul si condimentele pentru carnea de miel.

Citeste si:

2.Se unge cu ulei o tava patrata si se tapeteaza cu jumatate din foile de placinta. Se pune compozitia de carne, se niveleaza, se aseaza cealalta jumatate de foi de placinta, apasand marginile ,ca sa nu iasa compozitia. Se unge placinta cu galbenus si se rumeneste la cuptor la foc potrivit timp de 40 minute. Se taie patrate si se servesc cu un vin alb sec.

O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)

Foto: laRuth

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Placinta cu carne de miel.


Discutii despre Placinta cu carne de miel

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Garbo incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.

placinta cu carne de miel... (3 comentarii, 456 vizualizari)
multumiri pentru reteta, o voi folosi.
foarte binevenita acum ca se apropie sarbatorile de paste.