Este o reteta de pe plaiurile Italiei, potrivita zilelor reci de iarna.

Timp de preparare:
135 - min

Dificultate:
medie

Ingrediente:
(pentru 4 persoane):
4 bucati carne de vitel(vrabioare),
1 ceapa rosie,
1 morcov mare,
2 teline,
4 catei de usturoi,
8 rosii,
100g.faina,
4 linguri ulei,
40g.unt,
2,5dl.vin alb,
2 linguri verdeata combinata(patrunjel , marar, telina ),
1 l.supa de vita,
2 linguri patrunjel verde tocat,
coaja rasa de la o portocala,
coaja rasa de la o lamaie;

Mod de preparare:
1.Carnea de vitel se spala ,se curata de pielite si se usuca cu un servet de bucatarie.
2.Ceapa, morcovul si telina se curata , se spala si se taie felii.Usturoiul se curata si se zdrobeste.Rosiile se curata de pielita si se taie in cubulete.
3.Faina se amesteca cu sare si piper.
4.Carnea se trece prin faina condimentata ,se scutura de excesul de faina si se prajeste , pe ambele parti, in ulei fierbinte.Se tin la cald.
5.Se preincalzeste cuptorul la 180*C.Se topeste si incalzeste untul in cratita cu care se va pune carnea in cuptor, se adauga ceapa,morcovul si telina se calesc cca.5 minute, se pun usturoiul si rosiile, se calesc impreuna 3 minute, apoi se toarna vinul si se condimenteaza cu sare si piper.Se lasa sa dea cateva clocote si se adauga verdeata tocata,supa de vita, carnea tinuta la cald ,se acopera cratita si se tine la cuptor 1,5h.pana cand carnea este moale.
6.Se scoate carnea pe un platou si se tine la cald , in cuptorul stins.Jiul din cratita se pune la fiert cca 20-25 minute pana incepe sa se ingroase.Se adauga sucul de portocala, sucul de lamaie si 2 linguri de patrujel verde tocat.Se continua fierberea inca 5 minute.Sosul se toarna peste carne si se serveste cu vin alb sec.

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri