1h - ore
Dificultate:
medie
Ingrediente:
unt 100 g
faina 125 g
jumatate de lingurita cu sare
oua 4 buc.
apa 125 ml
-Crema de ciocolata:
o cana cu lapte rece
trei linguri de zahar
doua linguri de cacao
o lingura de faina
esenta rom
unt 50 g
frisca batuta 300 ml
Glazura:
patru linguri cacao,
6 linguri de apa
Mod de preparare:
Modul de preparare:
Eclerele: Puneti untul cu apa si sarea la foc si cand da in clocot adaugati faina si amestecati bine. Dupa omogenizare, luati vasul de pe foc si raciti-l intr-o cratita cu apa. Apoi, adaugati pe rand ouale, puneti compozitia in tava sub forma de bastonase si bagati-le in cuptor la 180 grade C pentru aprox. 30 de min. Dupa ce se racesc taiati-le pe mijloc.
Crema de ciocolata: Amestecati toate ingredientele intr-o cratita pusa la foc potrivit pana se ingroasa. Adaugati esenta de rom si 50 de grame de unt, amestecati si lasati sa se raceasca.
Glazura: Fierbeti cele 4 linguri de cacao in 6 linguri de apa fara zahar.
Mod de ansamblare: treceti capacele de la ecler prin glazura calda iar pe baza eclerului puneti crema de ciocolata, apoi frisca si capacul cu glazura.
pofta mare!:)
O reteta propusa de: sabau arianna (arianna_blue)
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie