Este un preparat deosebit.

Timp de preparare:

150 - min

Dificultate:


medie

Ingrediente:

(pentru 8 persoane):
2 cepe,
1 bulb de usturoi,
80g.slanina afumata,
1,4kg.piept de curcan,
sare,
piper,
3 linguri ulei,
1 ramurica de rozmarin,
1 dl. vin alb sec,
800g. castane,
5dl. supa de carne din cubulet,
50g. piure de rosii,
frunze de salata;

Mod de preparare:

1.Se curata ceapa si usturoiul ;ceapa se taie felii mai groase,4-5 catei de usturoi impreuna cu slanina se taie felii.Se preincalzeste cuptorul la 22*C.
2.Carnea se spala , se sterge cu un prosop de bucatarie , se trage pielita de pe carne,se freca cu sare si, cu un cutit ascutit, se impaneaza cu usturoi si slanina afumata.Se pune inapoi pielita si se leaga carnea cu sfoara de bucatarie.
3.Carnea asfel pregatita se aseaza intr-o cratita si se presara cu piper proaspat macinat.Se incinge uleiul si se stropeste cu el carnea.Se pune cratita in cuptorul preincalzit si se frige 15 minute.Se adauga ceapa, restul de usturoi, ramurica de rozmarin si vinul.Se fixeaza cuptorul la 180*C si se continua frigerea inca 1 ora si jumatate.
4.Intre timp se spala castanele , se inteapa cu o furculita si se pun in apa fierbinte timp de 15 minute.Se strecoara, se pun intr-o tava , se acopera cu folie de aluminiu si se frig 30-35 minute pana cand coaja lor crapa.Se scot , se pun intr-un prosop de bucatarie si se lasa 15 minute,apoi se curata.Supa de carne din cubulet se pune la fiert, se adauga castanele curatate si se fierb in supa pana se inmoaie.
5.Se descopera cratita si, stropind din cand in cand carnea, o lasam sa se rumeneasca(25-30 minute).Se scoate pieptul de curcan , se infasoara in folie si se tine la cald.In jiul din cratita ,strecurat, se adauga pireul de rosii,se lasa sa dea un clocot , se adauga castanele strecurate , se sareaza si pipereaza , dupa gust.
6.Se scoate sfoara de pe carne si se taie pieptul de curcan in felii, care se aseaza pe un platou ornat cu salata verde.Se serveste cu garnitura de castane si un vin alb sec.Se poate servi cu garnitura de piure de cartofi, cu crochete de cartofi, cu morcovi fierti in abur, cu varza de Bruxelles etc.

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri