(pentru 4 persoane):
- 500g.pulpa de pepene galben ,
- 1 ceapa tocata marunt,
- 2 rosii mici taiate in 4,
- 1 lingura de otet balsamic,
- 3 linguri ulei de masline,
- 10 frunze de busuioc,
- 10 frunze de menta,
- sucul de la 1/2 de lamaie,
- 1/2 lingurita piper alb,
- sare;
Pentru servit:
- 4 linguri fistic ,
- 1 pepene galben mic din care se fac 4 bile cu lingura de inghetata,
- 4 frunze de busuioc,
- 4 frunze de menta;
Mod de preparare:
1.Toate ingredientele se pun intr-un blender.Se sareaza , se pipereaza si se turmixeaza 30 de secunde.Se gusta si se mai asezoneaza cu sare si piper , daca este necesar.Se pune la rece pentru 0 ora si jumatate, in timpul verii.In restul anotimpurilor, se pastreaza la temperatura camerei.
2.In momentul servirii,se taie pepenele galben mic si cu lingura de inghetata se fac 4 bile din pulpa pepenelui.
3.In 4 boluri se repartizeaza compozitia turmixata,se presara cate o lingura de fistic zdrobit in fiecare bol, se decoreaza cu frunze de busuioc si frunze de menta si cu cate o bila de pepene galben.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor