O reteta de friptura de porc.
Timp de preparare:

1,5 - ore

Dificultate:

redusa

Ingrediente:

6 morcovi mari,2 catei de usturoi,1,5 kg. de pulpa de porc,2 cepe ,sare,piper,condimente preferate pentru carne de porc: dafin, oregano, maghiran,chilli,scortisoara ,pudra de boabe de mustar, limeta,orice va place in completarea gustului carnii de porc sau sublinierii acestuia, ulei, apa

Mod de preparare:

Se pune intr-un vas termorezistent cele de mai sus in urmatoarea ordine:un deget de ulei pe fundul vasului, un rand de ceapa ,unul de morcovi taiati felii pe lungime,usturoi maruntit,sare, piper, condimente, un rand de carne felii; apoi din nou ceapa,morcovi, usturoi,condimente,carne, ultimul strat trebuie sa fie morcovi.

Se mai pune un strat de un deget de ulei,apoi se toarna apa in asa fel incat sa acopere doar continutul, si se da la cuptor pentru 40 -50 minute,iar apoi se scoate pe aragaz la foc iute pentru o jumatate de ora ca sa scada complet apa, iar carnea sa se rumeneasca. e cea mai delicioasa friptura pe care am mancat-o vreodata.

Se poate face si la cuptorul cu microunde, iar gustul nu are decat de castigat, sau poate asa mi se pare mie pt. ca prima data am mancat gatita in cuptor cu microunde si a fost spectaculoasa pe pireu de cartofi!!!

Pofta buna!

O reteta propusa de: Ghile mihaela (mimut)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri