Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
Pentu 2 persoane:
- 1 piept de pui dezosat potrivit
- 300 g ciuperci proaspete
- 1 cutie de 250 g samantana grasa
- 1 ceapa mare
- 1 paharel vin alb sec (optional)
- 1 paharel supa de pui/legume
- 1 lamaie
- piper proaspat macinat
- marar
Mod de preparare:
Intr-o tigaie spatioasa se caleste ceapa solzisori in cateva linguri de ulei de masline. Ciupercile proaspete se curata si se taie in felii nu foarte subtiri (deoarece oricum se strang la fiert) si se adauga peste ceapa. Se acopera totul cu un capac. Taiati apoi pieptul de pui cubulete si adaugati-l. Dupa ce totul s-a rumenit putin se adauga vinul.
O data evaporat vinul se adauga smantana si supa. Se pierbe pana ce smantana se ingroasa ca o ciulama. Se adauga si zeama de lamaie, piperul si se mai lasa cateva minute. Se opreste focul si se adauga si mararul proaspat tocat.
Ca si garnitura pentru
, ideali sunt cartofii nature cu unt sau un orez in alb.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Serban Gabriela (Gaby211081)
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor