Este o varianta interesanta a retetei de tiramisu.
Este o varianta interesanta a retetei de tiramisu.

Dificultate:
redusa

Timp de preparare:

45' - min

Ingrediente:

(8 portii)
  • Pentru blat:
  • 3 oua,
  • 3 linguri lapte caldut2 linguri apa,
  • 150g.zahar,
  • 1 praf de vanilie,
  • 150g.faina;
  • Crema:
  • 2cl. tuica de zmeura,
  • 300g.zmeura,
  • 250g.mascarpone,
  • 150g.zahar,
  • 500g.branza de vaci(degresata),
  • 200ml.frisca,
  • 1 baton vanilie;
  • frunze de lamaita ,
  • inghetata de zmeura;

Mod de preparare

1.Se preincalzeste cuptorul la 175*C.Galbenusurile se freaca cu zaharul,cu apa si praful de vanilie.Se adauga faina proaspat cernuta.Se incorporeaza usor albusurile batute spuma.Se rastoarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara , captusita cu hartie de copt.

2.Se taie blatul in bucati si se aranjeaza in forme de sticla , tot dreptunghiulare, se stropesc cu tuica de zmeura (sau zmeurata).Din cantitatea de zmeura se lasa 8 bucati deoparte , din restul se face in blender un piure ,pe care il punem peste bucatile de piscot din cele 8 forme.
Din branza degresata, mascarpone ,zahar si vanilie (din baton) se prepara o crema, in care se incorporeaza frisca batuta.

3.Se repartizeaza crema in cele 8 boluri si se pune la frigider pentru 6 ore.Se orneaza , inainte de servire,cu cate un fruct de zmeura ,frunze de lamaita si cate o bulina de inghetata de zmeura.

O reteta propusa de Vekas Maria

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri