5 / 6

Auat pentru pizza blat pufos

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 300 g faina
  • 30 g unt
  • 150 ml lapte caldut
  • 25 g drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2lingurita zahar

Mod de preparare:
 

Se freaca drojdia cu zaharul, se adauga 100 ml lapte caldut, 120 g faina si se amesteca. Se acopera cu un prosop si se lasa 15 minute la loc cald sa creasca. Apoi se adauga restul de lapte, oul, untul topit, faina si se framanta 5 minute. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul, acoperit cu un prosop curat. Dupa ce a crescut suficient, se pune pe masa presarata cu faina, se mai framanta un pic si se intinde intr-un strat de 5-7 mm grosime, dupa care se asaza in tava unsa cu unt.

 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri