ghid pentru o viaţă împlinită

5 retete de aluat pentru pizza

slide-ul 5 / 5
5 retete de aluat pentru pizza: Auat pentru pizza blat pufos

Auat pentru pizza blat pufos

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 300 g faina
  • 30 g unt
  • 150 ml lapte caldut
  • 25 g drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2lingurita zahar

Mod de preparare:

Se freaca drojdia cu zaharul, se adauga 100 ml lapte caldut, 120 g faina si se amesteca. Se acopera cu un prosop si se lasa 15 minute la loc cald sa creasca. Apoi se adauga restul de lapte, oul, untul topit, faina si se framanta 5 minute. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul, acoperit cu un prosop curat. Dupa ce a crescut suficient, se pune pe masa presarata cu faina, se mai framanta un pic si se intinde intr-un strat de 5-7 mm grosime, dupa care se asaza in tava unsa cu unt.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Google Twitter

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Alte prezentari din sectiunea Retete culinare


Discutii despre 5 retete de aluat pentru pizza

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Garbo incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.

Retete culinare similare

Ultimele stiri din Forum
×
Forum