ghid pentru o viaţă împlinită

5 retete de aluat pentru pizza

slide-ul 5 / 5
5 retete de aluat pentru pizza: Auat pentru pizza blat pufos

Auat pentru pizza blat pufos

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 300 g faina
  • 30 g unt
  • 150 ml lapte caldut
  • 25 g drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2lingurita zahar

Mod de preparare:

Se freaca drojdia cu zaharul, se adauga 100 ml lapte caldut, 120 g faina si se amesteca. Se acopera cu un prosop si se lasa 15 minute la loc cald sa creasca. Apoi se adauga restul de lapte, oul, untul topit, faina si se framanta 5 minute. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul, acoperit cu un prosop curat. Dupa ce a crescut suficient, se pune pe masa presarata cu faina, se mai framanta un pic si se intinde intr-un strat de 5-7 mm grosime, dupa care se asaza in tava unsa cu unt.

Voteaza reteta:

Scor: 3.69 din 26 voturi
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Google Twitter

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului 5 retete de aluat pentru pizza.

Alte prezentari din sectiunea Retete culinare


--