45 - min
Dificultate:
medie
Ingrediente:
- 10 g.gelatina(sau 6 foi gelatina),
- 5 galbenuse,
- 80g. zahar,
- 1dl. lichior de oua,
- 4dl.frisca,
- 400g.capsuni,
- 2 linguri zahar praf,
- 2 plicuri zahar vanilinat,
- sucul de la 1/2 lamaie,
- 6 kiwi,
- ciocolata rasa, cca.2 linguri,
- frunze de menta;
Mod de preparare:
1.Se dizolva gelatina in 1/2 dl.apa rece.Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se pun la fiert in bain-marie.Se ia vasul de pe foc si se adauga gelatina dizolvata.Se pune vasul intr-un alt vas cu apa rece si se lasa pana crema se raceste.Apoi, se incorporeaza lichiorul de oua si se amesteca usor.
2.Se bate frisca si se incorporeaza usor in crema.Se pune crema intr-un vas de 22-24 cm.diametru, se netezeste si se tine la frigider 4-6 ore.Se poate tine chiar peste noapte.
3.Se spala capsunile ,se scurg, se curata si , daca sunt prea mari,le taiem in doua.Se presara cu zahar praf , zahar vanilinat si se stropesc cu suc de lamaie.Se curata si kiwi, se taie in doua, apoi in felii, se pun peste capsuni si se dau la rece pana la servire.
4.La servire, se repartizeaza fructele in 4 boluri de sticla sau portelan, si ,peste fiecare salata din boluri , se pun 2 "galuste" de crema , pe care le scoatem cu lingura de inghetata, ca sa fie perfect rotunde.Se presara ciocolata rasa si se orneaza cu frunze proaspete de menta.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor