Este o supa de primavara foarte gustoasa;prazul ii da o aroma aparte.
Timp de preparare:

45 - min

Dificultate:

redusa

Ingrediente:

  • 2 fire de praz
  • 1 ceapa potrivit de mare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 250g.cartofi
  • 2 linguri ulei
  • 2dl.lapte
  • 2 cubulete pentru supa de gaina
  • sare
  • piper
  • 1 castravete de sera
  • 4 ridichi
  • 2 oua fierte tare
  • 2dl.frisca de gatit
  • 1-2 fire de patrunjel


Mod de preparare:

1.Prazul,ceapa,morcovul, usturoiul si cartofii se curata,se spala ;prazul si morcovul se taie rondele,iar cartofii in cubulete.

2.Se pune uleiul intr-o cratita ,se adauga prazul,ceapa si usturoiul si se calesc toate impreuna.Apoi , se adauga morcovul si cartofiisi se mai calesc 2-3 minute.Varsam peste legume laptele si 1,2 l. apa,cubuletele de supa de gaina zdrobite ,sare,piper si, acoperit, se fierba 25-30 minute

3.Castravetele si ridichiile spalate se taie in rondele subtiri.ouale fierte se rad pe razatoarea mica.

4.In supa se incorporeaza frisca de gatit ,apoi se pune in blender pentru a obtine o supa-crema.Daca este necesar , se mai sareaza si pipereaza.

5.Supa-crema se serveste in supiera.Deasupra supei presaram ouale rase si patrunjel tocat. In fiecare farfurie,deasupra supei se pun felii de castraveti si ridichi, pe care ii servim intr-un bol separat.

Pofta buna!


O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri