Pulpa de miel cu ratatouille

Este picant si aromat!

Timp de preparare:

40 - min

Dificultate:

medie

Ingrediente:

(pentru 6 portii):

  • 2 catei de usturoi,
  • 1 pulpa de miel de 1,2 kg.,
  • sare,
  • piper,
  • 1/2 lingurita cimbru uscat,
  • 1/2 lingurita rozmarin,
  • 1/2 lingurita oregano,
  • 1/2 lingurita busuioc ,
  • 250g.cartofi,
  • 125g.ceapa,
  • 1 ardei galben(gras),
  • 1 ardei rosu(gras),
  • 250g.dovlecei,
  • 1 vanata mica,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 375 ml. vin alb ;

Mod de preparare:

1.Se curata usturoiul si se piseaza.Se apala carnea ,se usuca cu un servet de bucatarie, se sareaza si pipereaza.Se presara usturoiul si verdeata tocata peste carne ,apoi se freaca bine cu acestea ca sa se patrunda bine.Se incinge cuptorul la 200*C.Se pregatesc legumele si se taie marunt.
2.Se aseaza pulpa de miel pe o tava unsa in prealabil cu grasime,apoi se stropeste cu ulei.Se lasa la cuptor cca.15 minute si se stinge cu vinul alb.Se reduce temperatura cuptorului la 180*C si frigeti pulpa mai departe inca 40 minute,stropind incontinuu cu sosul format.
3.Se presara si legumele peste carne ,se condimenteaza cu sare si piper si se continua frigerea inca 45 minute.Apoi, se lasa usa cuptorului deschisa si se mai lasa carnea in cuptor inca 10 minute.La final, se scoate carnea din cuptor si se lasa 10 minute acoperita cu folie de aluminiu.Se condimenteaza legumele.Se lasa 2 linguri bune de legume, iar restul de legume se pune in blender sa se pasireze si sa se amestece cu sosul de la friptura ,care se toarna peste pulpa de miel.
Pe un platou se aranjeaza carnea taiata felli ,peste punem legumele si turnam sosul.Servim cu un vin alb .

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Pulpa de miel cu ratatouille.