Se folosesc ca ingrediente capul, gatul si picioarele mielului, morcov,patrunjel,telina, dupa ce s-au fiert se strecoara si se alege carnea de pe oase care se taie marunt. Se drege cu galbenus de ou si smantana si se aromatizeaza cu otet si tarhon. E o minunatie de ciorba.
Timp de preparare:

2 ore

Dificultate:

redusa

Ingrediente:

cap de miel
gat de miel
picioarele de la genunchi in jos
o ceapa, un morcov
un patrunjel
o felie de telina
2-3 oua
smantana
otet si tarhon

Mod de preparare:

Capul si gatul mielului bine curatat si in prealabil tinut in apa cu o noapte inainte, se pun la fiert in 5 l apa, se ia spuma si se fierbe la foc incet. Se adauga o ceapa taiata in doua , un morcov intreg, un patrunjel(radacina ) si o felie de telina. Dupa ce s-au fiert se scot pe un platou, legumele se arunca, iar carnea se ia de pe oase si se taie in bucatele mici. Se adauga in zeama in care au fiert , dar strecurata in prealabil, impreuna cu o cana de orez bine spalat si tinut in apa rece 20 de minute.
Se lasa sa fiarba impreuna cateva minute pana orezul este fiert aldente , se potriveste de sare si se adauga un pic de otet, dupa gust. Eu pun otetul in care am conservat tarhonul verde,( are un gust foarte parfumat)dupa care se ia de pe foc. Se drege cu 2-3 galbenusuri de ou si cateva linguri de smantana, apoi se adauga tarhon conservat in otet taiat marunt sau tarhon proaspat( o legatura sanatoasa).

O reteta propusa de: Lazar Maria (maria_lazar1)

Varianta 2

Dificultate:
redusa

Timp de preparare:
90 - min

Ingrediente:

coaste, cap si oase
2 cepe
2 morcovi
1 telina mica
o legatura de stevie
o legatura de loboda
o legatura de leustean
o legatura de marar
2-3 linguri de orez
100g smantana
1,5 l bors de putina

Mod de preparare:

Carnea se spala se pune la fiert se indeparteaza spuma.
Legumele se curata se spala se dau pe razatoare si se pun la fiert cu carnea, apoi se adauga vardeata (spalata bine)si orezul, dupa fierbere se adauga borsul amestecat cu smantana si se da in cateva clocote.
Pofta buna!

O reteta propusa de Mihaela Petrea

Varianta 3

Ingrediente:

ceapa
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri