Incearca si reteta de pasca de la cititoarea noastra.

Ingrediente pasca:

Coca de cozonac(este pe forum)

Umplutura pentru pasa cu brinza:
- 400 g. brinza de vaci
- 100-150 g.zahar
- 3-4 oua
- 50 g.amidon
- 1-2 lingura gris
- drojdie (cit o visina)
- sare (un virf de lingurita),
- Mirodenii; vanilie,lamie rasa.
- 50 g, stafide.

Mod de preparare pasca:

Se procedeaza in felul urmator;
Branza se framinta bine(eu o dau prin masina de carne),se adauga mirodeniile,drojdia, amidonul, grisul , sarea si galbenusele,se amesteca bine (ca o pasta consistenta,la urma se adauga albusul batut spuma si zaharul.
Se intinde coca de cozonac pe o planseta sa fie mai mare decit tava, tava trebuie sa fie de preferinta rotunda, tapata cu o folie de hirtie cerata sau metalizata si unsa cu ulei sau margarina, se aseaza coca cu marginile peste tava, se pune umplutura se niveleaza cu o lingura, dupa care se tae marginile la coca si se pliaza inapoi peste umplutura sa se formeze o margine de dimensiunea degetului mic , se pune stafidele si se lasa la crescut cam 1/2 ora. Se da la cuptor care a fost intre timp incalzit, la foc potrivit, se lasa aproximativ 45-50 minute.La fel puteti proceda si cu pasca de smintina ,numai ca la smintina nu se pune gris, se pune 2-3 linguri de amidon(sa inchege),daca doriti puteti pune si 2 linguri de cacao sau 50 g,ciocolata de menaj(asta le place la copii)

De ce trebuie sa punem drojdie la pasca?Umplutura dupa ce s-a copt ramine pufoasa , nu da inapoi, iar pasca de brinza nu este necacioasa. Daca va-m fost de folos... La toate forumistele va doresc Paste fericit.

O reteta propusa de: Sindrilaru Dorina (dorina27)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri