ghid pentru o viaţă împlinită

Pasca cu branza de vaci

Incearca si reteta de pasca de la cititoarea noastra.

Ingrediente pasca:

Coca de cozonac(este pe forum)

Umplutura pentru pasa cu brinza:
- 400 g. brinza de vaci
- 100-150 g.zahar
- 3-4 oua
- 50 g.amidon
- 1-2 lingura gris
- drojdie (cit o visina)
- sare (un virf de lingurita),
- Mirodenii; vanilie,lamie rasa.
- 50 g, stafide.

Mod de preparare pasca:

Se procedeaza in felul urmator;
Branza se framinta bine(eu o dau prin masina de carne),se adauga mirodeniile,drojdia, amidonul, grisul , sarea si galbenusele,se amesteca bine (ca o pasta consistenta,la urma se adauga albusul batut spuma si zaharul.
Se intinde coca de cozonac pe o planseta sa fie mai mare decit tava, tava trebuie sa fie de preferinta rotunda, tapata cu o folie de hirtie cerata sau metalizata si unsa cu ulei sau margarina, se aseaza coca cu marginile peste tava, se pune umplutura se niveleaza cu o lingura, dupa care se tae marginile la coca si se pliaza inapoi peste umplutura sa se formeze o margine de dimensiunea degetului mic , se pune stafidele si se lasa la crescut cam 1/2 ora. Se da la cuptor care a fost intre timp incalzit, la foc potrivit, se lasa aproximativ 45-50 minute.La fel puteti proceda si cu pasca de smintina ,numai ca la smintina nu se pune gris, se pune 2-3 linguri de amidon(sa inchege),daca doriti puteti pune si 2 linguri de cacao sau 50 g,ciocolata de menaj(asta le place la copii)

Citeste si:

De ce trebuie sa punem drojdie la pasca?Umplutura dupa ce s-a copt ramine pufoasa , nu da inapoi, iar pasca de brinza nu este necacioasa. Daca va-m fost de folos... La toate forumistele va doresc Paste fericit.

O reteta propusa de: Sindrilaru Dorina (dorina27)

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Google Twitter

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.


Discutii despre Pasca cu branza de vaci

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Garbo incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.

pasca (1 comentariu, 461 vizualizari)
pasca nu se lasa niciodata la crescut cu umplutura. se pune coca in forma si se lasa asa la crescut dupa care se pune umplutura si se baga la cuptor.