Ingrediente
- 1 kg de faina
- drojdie
- 2 linguri de ulei
- sare ( aprox. o jumatate de lingurita)
- zahar vanilat ( 1-2 pliculete)
- miere
- nuca
Mod de preparare
Se pregateste o maia din putina faina,drojdie (un cub) zahar si apa calda. Cand isi dubleaza volumul se amesteca bine cu faina, sare ulei si apa.
Se framanta foarte bine. Nu trebuie ca aluatul sa se lipeasca de mana. Se lasa la dospit intr-un loc cald peste o ora. Din aluat se fac covrigei, mucenici sub forma de opt.
Se ia o tava care se unge cu ulei. Se presara putina faina si se pun mucenicii in tava. Se mai lasa cateva minute sa creasca.
Se baga la cuptor unde se tin pana se rumenesc.
Cand sunt calzi se ung cu miere si se adauga si nuci macinate.
Pofta buna!
Iti recomand si retetele:
Frigarui la gratar
Stiuca cu hrean
Cascaval pane
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie