O reteta de mucenici muntenesti de care nu vei fi dezamagit/a. In mod sigur vei reusi sa-i impresionezi pe cei dragi pe data de 9 martie.

Ingrediente

  • faina
  • apa
  • sare
  • nuca
  • zahar
  • scortisoara

Mod de preparare

Se pregateste un aluat din faina,sare si apa. Se lasa putin sa se dospeasca. Se iau bucati din aluat si se fac niste suluri asemanatoare cu spaghetele.Se infasoara apoi si se formeaza opturi care se lasa la uscat timp de o zi.

Intr-o oala se pune apa si zahar si se fierbe. Cand da in clocot se adauga mucenicii (macincii). Dupa ce au fiert se pune si nuca taiata marunt sau pisata. Se adauga si scortisoara dupa gust.

Sunt deliciosi!

Tu cum pregatesti mucenicii? Da click aici si trimite reteta ta.

Iti recomand si retetele:

Ghiveci de legume

Gogosi de cartofi

Galuste de ficat


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri