ghid pentru o viaţă împlinită

Scovergi de la bunica

O reteta de scovergi exact cum le face bunica mea!

Aceasta reteta este continuarea articolului: Preparate de la bunica. Da click aici pentru a citi intreaga poveste.

Ingrediente

- faina din ochi ( aproximativ 2 kg cat sa mai ramana)
- putina sare ( vf de lingura)
- apa calduta( in functie de cat aluat- o cana)
- drojdie inmuiata in apa calduta


Mod de preparare

Se framanta foarte foarte bine toate ingredientele. Daca nu este bine framantat aluatul nu se mai dospeste.
Se lasa la dospit timp de 15-20 de minute si se intinde bine pe masa cu ajutorul unei vergele. Se face o foaie mai groasa si se taie in patrate mai mari cu ajutorul cutitului.
Se incinge ulei intr-un tuci sau o cratita si se prajesc scovergile.

Sunt foarte bune cu: usuturoi, dulceata, branza sau zahar.
Personal recunosc ca le prefer cu branza de vaca.

Citeste si:

Un articol de Livia Dulceata

Pentru orice fel de critici sau recomandari privind articolul si nu numai da click aici si scrie-ne!

Tu cum pregatesti scovergile? Da click aici si trimite si reteta ta!

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Google Twitter

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.


Discutii despre Scovergi de la bunica

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Garbo incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.

scovergi (1 comentariu, 2045 vizualizari)
eu stiu ca scovergile se fac fara drojdie,eu pregatesc asa gogosile de post ,bine ,le pun mirosuri dar si putin zahar,la 2kg. de maia intra cam 2"nuci "de drojdie,de pofta dar si de saturare merge...