O reteta de scovergi exact cum le face bunica mea!
Aceasta reteta este continuarea articolului: Preparate de la bunica. Da click aici pentru a citi intreaga poveste.

Ingrediente

- faina din ochi ( aproximativ 2 kg cat sa mai ramana)
- putina sare ( vf de lingura)
- apa calduta( in functie de cat aluat- o cana)
- drojdie inmuiata in apa calduta


Mod de preparare


Se framanta foarte foarte bine toate ingredientele. Daca nu este bine framantat aluatul nu se mai dospeste.
Se lasa la dospit timp de 15-20 de minute si se intinde bine pe masa cu ajutorul unei vergele. Se face o foaie mai groasa si se taie in patrate mai mari cu ajutorul cutitului.
Se incinge ulei intr-un tuci sau o cratita si se prajesc scovergile.

Sunt foarte bune cu: usuturoi, dulceata, branza sau zahar.
Personal recunosc ca le prefer cu branza de vaca.





































































Un articol de Livia Dulceata

Pentru orice fel de critici sau recomandari privind articolul si nu numai da click aici si scrie-ne!


Tu cum pregatesti scovergile? Da click aici si trimite si reteta ta!



Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri