O reteta de branza cu chimen care in mod sigur iti va impresiona musafirii.
Timp de preparare:

30-60 - min

Dificultate:

medie


Mod de preparare:

Brinza cu chimen sau, fara, eu nu pun chimen,
Brinza de burduf sau, cel mai bun este casul cumparat de la tarani, bine scurs .
1 kg, cas de oae de la tarani. 2 cepe potrivite, 1 leg. de marar, sare dupa gust, 1/2 unt, 8-10 ardei capia de preferinta rosu, dai casul prin razatoare sau prin masina de carne .Daca este apos il pui la scurs intr-un tifon sau in scurgator(strecuratoare),citeva ore, 2 cepe, taiate foarte fin, se presoara sare 2 lingurite (casul este nesarat),masate cu mina,se pune si ciapa la scurs pe un tifon sau prosop de bucatarie curat, (iese amarala si nu-si schimba gustul, cam 1 ora.

Dupa care se amesteca casul cu ceapa,o legatura de marar tocat fin,1/2 unt proaspat.
se amesteca toate aceste igrediente foarte bine cu o lingura de lemn, (daca aveti robot de bucatarie puneti in blender...).
Puneti si un ardei sau gogosar de preferinta rosu taiat cubulete mici, se potriveste de sare dupa gust. Toate la un loc rezulta o pasta, arata foarte bine ca aspect.
Ardeii capia se scoate fundul, se curata de seminte, se spala si se scurg de apa, dupa care se presara in interior piper alb.

Binza astfel amestecata se introduce in ardeiul capia cu o lingurita dar te ajuti si cu mina, trebuie sa fie bine presata in ardei, se da la rece in frigider acoperiti cu folie de plastic sau chear in punga de plastic,( nu se deterioreaza ardeiul daca sta mai mult 10 zile),

Se servesc la masa ca aperitiv,ardeiul capia se tae rondele , asezati frumos pe un platou ornat cu frunze de salata, impreuna cu alte aperitive.Brinza dvs. in rondele de ardei va capta atentia musafirilor.

Pofta buna!


O reteta propusa de: S Dorina (dorina27)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri