Acest preparat rafinat poate fi gatit si cu carne de pui.

Timp de preparare:

30 - min

Dificultate:

redusa

Ingrediente:

(Pentru 4 persoane):

  • 12 medalioane de file de vitel (sau pui)de 60g. fiecare
  • 2 castraveti
  • 6 castraveciori murati
  • 25g.seminte de pin
  • 1/2 lamaie
  • 100ml. frisca nebatuta(sau smantana)
  • 50ml.vermut sec
  • 1 lingurita de curry
  • 50g.unt
  • 1 lingura de ulei
  • 2 fire marar
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

1.Curatati castravetii, taiati-i in patru, pe lung, indepartati-le semintele si taiati-i din nou in bucati de cca. 3 cm.Opariti-i un minut in apa clocotita cu sare ,lasati-i sa se raceasca si apoi sa se scurga bine .
2.Rumeniti semintele de pin intr-o tigaie de teflon , fara grasime , si puneti-le deoparte.
3.Puneti la incins 25g.unt, impreuna cu uleiul si prajiti medalioanele de vitel (sau pieptul de pui), cate 3-4 minute pe fiecare parte.Sarati-le, piperati-le si scoateti-le pe o farfurie.
4 Turnati in tigaie vermutul, praful de curry si frisca nebatuta sau smantana si lasati sosul sa fiarba si sa scada aproximativ 3 minute , amestecand cu o lingura de lemn.La sfarsit , adaugati putina zeama de lamaie, turnati sosul in 4 farfurii si asezati deasupra cate 3 medalioane prajite.
5.Concomitent , caliti castravetii scursi in restul de unt (25g.), incorporati castraveciorii murati , taiati marunt, presarati peste ei semintele de pin rumenite si mararul tocat si serviti-le ca garnitura langa medalioanele de carne.

Pofta buna!

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)

Trimite si tu reteta ta! Da click aici si in scurt timp va ajunge la noi!

Va recomandam si retetele:

Cea mai frumoasa surpriza

Natura din bucatarie

Ciocolata


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri