Timp de preparare:
25 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
(pentru 4 persoane):
300g.ton(din conserva),
1/2 capatana de salata verde,
50g.masline negre,
2 cepe taiate rotocoale,
4 rosii taiate totocoale,
1 lingura ulei de masline,
1 lingura otet de vin,
3 linguri maioneza pentru salata(din magazin),
1/4 manunchi de patrujel verde tocat foarte fin,
sare,
piper proaspat macinat,
2 oua tari,
2 linguri unt,
2 felii de paine:
Mod de preparare:
1.Pestele se scurge de zeama si se zdrobeste cu furculita.Salata se spala , se scurge de apa si se rupe in bucatele (nu se taie cu cutitul ).Maslinele se scurg csi ele .
2.Intr-un bol mare se pune otetul, uleiul de masline, maioneza , patrunjelul tocat, sare si piper.Se amesteca toate ingredientele bine si se adauga salata verde.
3.Ouale fierte se curata si se taie in patru fiecare.Painea se prajeste , se taie cubulete si se rumeneste putin in unt.
4.In final, in bolul cu salata verde, punem ouale taiate , maslinele, pestele zdrobit si ornam cu bucatelele de paine prajita.(crutoane)Servim un vin alb sec.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Pregatesti in alt mod salata de ton? Da click aici si trimite reteta ta!
Salata de ton 3
- ALTE ARTICOLE DESPRE:
- otet de vin
- patrunjel
- piper
- rosii
- salata
- ton
- ulei de masline
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor