Este o salata de ton specific frantuzeasca, pe care am invatat s-o prepar la Nisa.

Timp de preparare:
25 - min

Dificultate:
redusa

Ingrediente:

(pentru 4 persoane):
300g.ton(din conserva),
1/2 capatana de salata verde,
50g.masline negre,
2 cepe taiate rotocoale,
4 rosii taiate totocoale,
1 lingura ulei de masline,
1 lingura otet de vin,
3 linguri maioneza pentru salata(din magazin),
1/4 manunchi de patrujel verde tocat foarte fin,
sare,
piper proaspat macinat,
2 oua tari,
2 linguri unt,
2 felii de paine:

Mod de preparare:

1.Pestele se scurge de zeama si se zdrobeste cu furculita.Salata se spala , se scurge de apa si se rupe in bucatele (nu se taie cu cutitul ).Maslinele se scurg csi ele .
2.Intr-un bol mare se pune otetul, uleiul de masline, maioneza , patrunjelul tocat, sare si piper.Se amesteca toate ingredientele bine si se adauga salata verde.
3.Ouale fierte se curata si se taie in patru fiecare.Painea se prajeste , se taie cubulete si se rumeneste putin in unt.
4.In final, in bolul cu salata verde, punem ouale taiate , maslinele, pestele zdrobit si ornam cu bucatelele de paine prajita.(crutoane)Servim un vin alb sec.

Pofta buna!

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)

Pregatesti in alt mod salata de ton? Da click aici si trimite reteta ta!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri