Este un aperitiv excelent intr-o si de sarbatoare .(zi de nastere, onomastica etc.)

Timp de preparare:
15 - min

Dificultate:
redusa

Ingrediente:

1kg.scoici proaspete,
25g. unt,
2 linguri ulei,
1 ceapa taiata marunt,
2 catei de usturoi zdrobiti ,
75 g. bacon afumat,
1 foaie de dafin,
1 lingura oregano uscat,
300ml. vin alb sec,
100ml. frisca nebatuta,
1 lingura patrunjel verde tocat;

Mod de preparare:

1.Frecati scoicile cu peria intr-un vas cu apa rece (aruncati-le pe cele sparte sau care plutesc).Puneti-le pe cele bune intr-un castron.Cu un cutit razuiti depozitele calcaroase si de crustecee formate pe cochilie , apoi smulgeti mustatile.Asezati scoicile curatate intr-un castron curat .Loviti cu un cutit scoicile deschise pentru a le verifica daca sunt vii; aruncati-le pe cele care nu se inchid ermetic.Turnati apa rece in castronul cu scoici inchise si invartiti-le pentru a inlatura orice urma de pietris sau nisip.

2.Topiti 1/2 din unt si tot uleiul intr-o tigaie incapatoare.Adaugati ceapa, usturoiul si baconul taiat marunt si caliti 5 minute.Adaugati, amestecand , foaia de dafin , oreganul si vinul si lasati sa dea in clocot.Adaugati scoicile, acoperiti-le si inabusiti 4-5 minute , pana cand cochiliile s-au deschis.Nu fierbeti scoicile mai mult de 5 minute, altfel se vor usca.

3.Cu o spumiera , mutati scoicile si baconul intr-un castron , aruncand scoicile care nu s-au deschis.Acoperiti ca sa ramana calde.Strecurati lichidul ramas in tigaie printr-o sita captusita cu tifon.Turnati lichidul filtrat inapoi in tigaie.Fierbeti la foc mic cca.8-10 minute , pana scade la jumatate.Incorporati frisca si untul ramas.aaAsezonati cu piper negru proaspat macinat, apoi puneti scoicile calde si presarati cu patrunjel.Serviti cu paine crocanta.

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)

Va recomandam si urmatoarele retete:
Piept de prepelita si salata
Ragout din carne de cerb
Salata de homari cu andive
Andive surpriza
Gat de gasca umplut
Somon afumat cu galuste de branza
Bombe de legume


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri