Iata un binecunoscut mic dejun! Stim cu totii cum sa preparam omleta, insa niciodata sa nu spunem ca nu mai avem ce invata. Va propunem mai multe retete de omlete.

Iata un binecunoscut mic dejun! Stim cu totii cum sa preparam omleta, insa niciodata sa nu spunem ca nu mai avem ce invata. Va propunem mai multe retete de omlete.



Omleta spaniola



Ingrediente
  • 2 oua
  • 7 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1-2 lingurite ulei (de preferat de masline)

Mod de preparare

Incepe prin a curata si taia in felii subtiri cartofii.Apoi urmeaza acelasi tratament pentru ceapa.
Bate ouale intr-un vas suficient de incapator si condimenteaza, dupa gust cu sare si piper.Toarna uleiul intr-o tigaie si pregateste un sote de ceapa. Adauga cartofii si lasati amestecul la foc mic timp de 20-30 de minute.Lasa sa se raceasca si adauga ouale batute. Prajeste pentru nu mai mult de 15 minute.
Introdu omleta in cuptor pentru 10 minute.

Iti sugerez sa o servesti impreuna cu salata verde proaspata, iar ca sa intri in spiritul spaniol, nu uita de sangria!


Omleta umpluta

Ingrediente
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

6 oua
3 dovlecei
sunca presata
cascaval
branza topita

Mod de preparare

Se bat ouale. Se rade coaja de la dovlecei in ouale batute se pune sare.
Se pune din compozitie la prajit cand este aproape gata se aseaza pe jumatatea tigai o jumatate de felie de sunca, o jumatate de felie de cascaval si putina brinza topita (cu tubul facem citeva sirulete) dupa aceea luam cealalta jumatate de omleta si o lipim peste cealalta, o intoarcem si pe partea cealanta si o mai coacem putin.

O reteta propusa de: Patroi Paulina

Omleta cu dovlecei

Ingrediente

Pt 4 persoane:

  • 4 oua
  • 4 dovlecei
  • 100g parmezan ras
  • ulei de masline

Mod de preparare

Se spala dovleceii si li se elimina codita si varful (nu se curata de coaja deoarece contine substante nutritive). Se taie rondele de 1cm, se dau la tigaie cu o lingura de ulei de masline timp de 10-15min, se sareaza (se poate folosi un cub vegetal pt un gust deosebit); la final se poate presara cu patrunjel tocat marunt.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri