ghid pentru o viaţă împlinită

Retete de omlete

Iata un binecunoscut mic dejun! Stim cu totii cum sa preparam omleta, insa niciodata sa nu spunem ca nu mai avem ce invata. Va propunem mai multe retete de omlete.

Iata un binecunoscut mic dejun! Stim cu totii cum sa preparam omleta, insa niciodata sa nu spunem ca nu mai avem ce invata. Va propunem mai multe retete de omlete.

Omleta spaniola

Ingrediente

  • 2 oua
  • 7 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1-2 lingurite ulei (de preferat de masline)

Mod de preparare

Incepe prin a curata si taia in felii subtiri cartofii.Apoi urmeaza acelasi tratament pentru ceapa.
Bate ouale intr-un vas suficient de incapator si condimenteaza, dupa gust cu sare si piper.Toarna uleiul intr-o tigaie si pregateste un sote de ceapa. Adauga cartofii si lasati amestecul la foc mic timp de 20-30 de minute.Lasa sa se raceasca si adauga ouale batute. Prajeste pentru nu mai mult de 15 minute.
Introdu omleta in cuptor pentru 10 minute.

Iti sugerez sa o servesti impreuna cu salata verde proaspata, iar ca sa intri in spiritul spaniol, nu uita de sangria!

Omleta umpluta

Ingrediente

Citeste si:

6 oua
3 dovlecei
sunca presata
cascaval
branza topita

Mod de preparare

Se bat ouale. Se rade coaja de la dovlecei in ouale batute se pune sare.
Se pune din compozitie la prajit cand este aproape gata se aseaza pe jumatatea tigai o jumatate de felie de sunca, o jumatate de felie de cascaval si putina brinza topita (cu tubul facem citeva sirulete) dupa aceea luam cealalta jumatate de omleta si o lipim peste cealalta, o intoarcem si pe partea cealanta si o mai coacem putin.

O reteta propusa de: Patroi Paulina

Omleta cu dovlecei

Ingrediente

Pt 4 persoane:

  • 4 oua
  • 4 dovlecei
  • 100g parmezan ras
  • ulei de masline

Mod de preparare

Se spala dovleceii si li se elimina codita si varful (nu se curata de coaja deoarece contine substante nutritive). Se taie rondele de 1cm, se dau la tigaie cu o lingura de ulei de masline timp de 10-15min, se sareaza (se poate folosi un cub vegetal pt un gust deosebit); la final se poate presara cu patrunjel tocat marunt.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Google Twitter

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.


Discutii despre Retete de omlete

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Garbo incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.

omleta frantuzeasca (2 comentarii, 4443 vizualizari)
se taie o ceapa mare marunt,se curata 2 cartofi si se taie bucatele ,se taie o bucata de sunculita(kaiser) tot in bucatele mici si un manunchi de patrunjel verde,se pun ceapa si cartofii in tigaie...