In mod intentionat nu dau cantitati, spre a lasa la latitudinea bucatarului dozarea functie de numarul de persoane de la masa.

In mod intentionat nu dau cantitati, spre a lasa la latitudinea bucatarului dozarea functie de numarul de persoane de la masa.

Ingrediente pentru orez

  • orez
  • seminte de cardamom
  • scortisoara
  • chimion
  • cuisoare
  • boabe de piper
  • ardei iute
  • dafin

Ingrediente pentru sosul Beryani

  • Usturoi
  • Ghimbir
  • Pulbere de coriandru si pulbere de chimion (cca. 1 lingurita din fiecare)
  • * Sofran - optional

Ingrediente pentru sosul additional

- Iaurt , Kefir, Sana sau lapte batut (sau chiar amestec al acestora)
- Rosii
- Castraveti

Modul de preparare a orezului ( **de tip asiatic, nelegat si nu de tip “pilaf”)

Intr-o cratita se acopera orezul cu apa; apa trebuie sa depaseasca cu cca. doua degete pe latime nivelul orezului.
Se adauga condimentele - acestea pot fi introduse intr-un recipient mic din cel cu plasa folosit pentru infuzia cu frunze de ceai sau chiar intr-un tifon spre a nu se dispersa in masa de orez, ci numai pentru a da la fiert aromele corespunzatoare.
Se fierbe la foc potrivit cca. 10 minute fara a se amesteca orezul.
Se acopera cratita cu capac si se mai fierbe 5 minute la foc mic.
Se ia de pe foc si se lasa alte 5 minute cu capacul pus.

** Orezul nelegat, de tip asiatic, este foarte simplu de facut si se poate folosi drept garnitura la oricare alt tip de mancare ce se preteaza a fi servita cu asa ceva.

Modul de preparare a sosului Beryani

Se calesc usuroiul cu ghimbirul si cu amestecul de coriandru si chimen numai pana ce incep sa elimine uleiurile aromatice si nu pana isi schimba culoarea (cca. 30 secunde).
La acest punct, non-vegetarienii pot adauga in amestecul de condimente, bucatele mici de piept de pui, creveti, vita,etc. ce se vor cali pana vor prinde o usoara culoare aramie. In cazul in care veti folosi orice tip de carne doriti, tineti cont de faptul ca INTAI se caleste carnea pana devine usor aramie si apoi se adauga condimentele de mai sus la calit cateva zeci de secunde pentru a-si elibera aromele.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri