Ce ar fi daca ai pregati shaorma in propria bucatarie? E greu sa rezisti tentatiei de a nu cumpara. Se poate sa fie mult mai usor sa cumperi, dar la fel de gustoasa, poate chiar mai gustoasa poate fi shaorma pregatita de tine.

Ce ar fi daca ai pregati shaorma in propria bucatarie? E greu sa rezisti tentatiei de a nu cumpara. Se poate sa fie mult mai usor sa cumperi, dar la fel de gustos, poate chiar mai gustoasa poate fi shaorma pregatita de tine.

Retetele difera in functie de zone si mai ales de preferinte.

Poti sa pregatesti si tu o shaorma in felul urmator:

Ingrediente shaorma:

  • lipii
  • varza
  • piept de pui
  • castraveti murati
  • gogosari murati
  • rosii
  • ceapa
  • cartofi
  • maioneza
  • ketchup

Mod de preparare shaorma:

Pieptul de pui se taie in bucatele mici si se amesteca cu putina sare si piper (se pune dupa gust). Carnea se pune intr-o cratita pe foc. Se poate folosi si carne de miel.
De asemenea, pieptul de pui poate fi preparat la gratar.

Cartofii se prajesc si ei taiati pai sau ii poti lasa in bucati mai mari. Cand se scot se pot pune pe un servetel pentru a se absoarbe uleiul mai bine.

Celelalte ingrediente (ceapa, varza, rosiile, castravetii, gogosarii) se taie si ele. Trebuie sa le puneti in castronase separate.
In lipie se pune din fiecare in functie de gust. Pentru un gust deosebit poti incerca sa adaugi si niste patrunjel tocat marunt.

Se poate tine putin si in cuptorul cu microunde inainte de a se servi.

Daca doresti adauga si un sos de usturoi.


Ai nevoie de:

- 4-5 catei de usturoi
- ulei
- sare
- lamaie
- 300 g iaurt

Piseaza cateii de usturoi intr-un castron, adauga sare, zeama de lamaie si ulei. Continua sa amesteci pana se formeaza o pasta. Adauga iaurtul si lasa-l la rece cateva ore (aproximativ 5 ore).

Shaorma se poate servi si in farfurie sau intr-un castronel, ca o salata.

Pofta buna!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri