ghid pentru o viaţă împlinită

Tort de sarlota

Un tort delicios de sarlota.

Ingrediente

  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 1KG frisca lichida
  • 350 ml lapte
  • 5 plicuri gelatina
  • cacao si arome

Mod de preparare

Se bate frisca si se da la frigider.
Se amesteca intr-o craticioara ouale ,zaharul si 250 ml lapte se pun la foc mic pana se topeste zaharul amestecand in continu.
Se lasa la racirt.
Separat infierbantam restul de lapte si amestecam cu gelatina incontinu.
Cand se omogenizeaza punem peste comozitia anterioara cand aceasta e inca calduta .
Din frisca se scoate o cantitate pentru ornat.
Apoi compozitia se rastoarna peste frisca (cantitatea mai mare)se mesteca bine . Se imparte in doua ,iar in una din parti se pune cacaoo si mirodeni.
In forma sau cratita in care se pune compozitia se aseaza ceolofan pe care il ungem cu ulei.
rasturnam compozitia si dam la frigider.
Dupa 4-5 ore ornam tortul.
Este chiar mai bun decat cel din comert insa miscati-va repede sa nu se inchege gelatina.

Citeste si:

Pofta buna!

O reteta propusa de : Mihaela

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Google Twitter

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.


Discutii despre Tort de sarlota

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Garbo incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.

buna (1 comentariu, 519 vizualizari)
daga mihaela,ma bucur ca ai scris aceasta reteta,chiar am sa o incerc.eu am ceva asemanator ,dar ptr tort diplomat si nu prea reusesc cu gelatina sa lucrez.te rog mult sa-mi explici cum se fol...